Возили сигарети і бурштин: на Рівненщині прикордонники "кришували" контрабанду з Білорусі - відео

До "схеми" було залучено 15 фігурантів
Возили сигарети і бурштин: на Рівненщині прикордонники "кришували" контрабанду з Білорусі - відео
Затримання прикордонників (Фото: СБУ)
15 Грудня 2020, 13:45
читать на русском

На Рівненщині Служба безпеки України викрила посадовців одного з прикордонних пунктів на систематичному "кришуванні" контрабанди підакцизних товарів з Білорусі.

Про це повідомили в СБУ.

Оперативники встановили, що 15 фігурантів справи, серед яких посадові особи Держприкордонслужби, організували канал незаконного ввозу-вивозу цигарок і бурштину. Продукція, за сприяння посадовців, ввозилась в Україну через так званий "зелений кордон". Товар фігуранти складували в одному з держлісгоспів для подальшої реалізації на території України.

Правоохоронці задокументували низку епізодів протиправної діяльності, зокрема отримання грошей військовослужбовцями прикордонної служби, а також надання хабарів посадовцю ДПСУ.

Кількох фігурантів було затримано під час надання хабаря за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Читайте також

За результатами слідчих дій на території Рівненської та Волинської областей вилучено понад 75 тисяч пачок цигарок, ввезених з Білорусі, та бурштин-сирець вагою майже 5 кілограмів. Правоохоронці також блокували спробу контрабанди через митну територію України ще 225 тисяч пачок сигарет іноземного виробництва.

Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, прикордонники Білгород-Дністровського загону виявили на ділянці українсько-молдовського кордону підпільний трубопровід, який міг використовуватися для протиправної діяльності. Комунікація була прокладена від закинутої споруди на території України у бік кордону з Молдовою на напрямку Серпневе (Україна) – Басарабяска (Молдова).

1