Фотопастки на кордоні України: прикордонники розповіли, як це працює

Увага, вас знімають
Фотопастки на кордоні України: прикордонники розповіли, як це працює
Фото з відкритих джерел
10 Жовтня 2020, 04:27
читать на русском

Українські прикордонники в своїй роботі використовують новітні технічні прилади на віддалених та важкодоступних ділянках місцевості кордону. На кордоні встановлені безпровідні системи спостереження - фотопастки.

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

Безпровідні системи спостереження – фотопастки, дозволяють ефективніше виявляти потенційних порушників державного рубежу. Ці системи універсальні, дієві і доволі прості у використанні - йдеться в повідомленні.

Також у ДПСУ навели приклад. В Поліському краї ділянка кордону здебільшого має лісисто-болотисту та важкодоступну місцевість. Тому там фотопастка – незамінний помічник прикордонному наряду. Вдень і вночі у будь-яку пору року вона фіксує рух, знімає об’єкт та передає інформацію у підрозділ. Саме завдяки фотопастці нещодавно на Житомирщині прикордонники виявили чоловіка, який намагався незаконно дістатися в Білорусь. Порушника зафіксувала одна з камер системи і вже за кілька хвилин чоловіка затримали.

Читайте також

Як зазначається, спрацьовують фотопастки не лише на порушників. Іноді в прикордонні "фотографуються" лосі, олені, лиси та електрички

Нагадаємо, що у Сумській області прикордонники затримали 17-річного севастопольця, який нелегально перейшов кордон з РФ, оскільки хоче навчитися в Україні.

1