Хотів навчатись в Україні: 17-річний кримчанин нелегально перейшов кордон з РФ в Сумській області

Окупанти спонукали молодого севастопольця на порушення кордону
Хотів навчатись в Україні: 17-річний кримчанин нелегально перейшов кордон з РФ в Сумській області
Фото: Східне регіональне управління ДПСУ / Facebook
9 Жовтня 2020, 17:04
читать на русском

У Сумській області прикордонники затримали 17-річного севастопольця, який нелегально перейшов кордон з РФ, оскільки хоче навчитися в Україні.

Про це повідомляє Східне регіональне управління ДПСУ у Facebook.

17-річного севастопольця спинили на кордоні з Росією у Сумській області, - йдеться у повідомленні.

Порушника кордону зупинив наряд відділення "Стара Гута" поблизу населеного пункту Василівка, що у Середино-Будському районі.

Юнак пояснив, що прямує в Херсон на навчання. Він розповів, що у пошуках знань пройшов через неабиякі поневіряння.

Спершу севастополець хотів потрапити на материк через КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом, але окупанти відмовили йому у пропуску. Тоді молодик наважився на довгу подорож. Через нелегально збудований міст він виїхав з окупованого Криму на територію країни агресора. Потім поїхав у Брянську область, де й незаконно перетнув кордон в Україну, - повідомляє управління ДПСУ.

Попри поважні причини, які штовхнули юнака на таку подорож, прикордонники були змушені оформити документи адмінправопорушень, а чи притягати до відповідальності кримчанина, який бажає навчатися в українському виші, вирішуватиме суд

Читайте також

Нагадаємо, що Європейський союз погодив персональні санкції проти фізичних осіб та підприємств Російської Федерації за залізничне сполучення з окупованим Кримом. Росія побудувала залізницю на окупований півострів Керченським мостом.

1