Євросоюз ввів санкції проти Росії за залізничне сполучення з Кримом - журналіст "Радіо Свобода"

Під санкції потрапили окремі громадяни РФ та кілька компаній
Важливо
Євросоюз ввів санкції проти Росії за залізничне сполучення з Кримом - журналіст "Радіо Свобода"
Прапор ЄС Фото: Уніан
1 Жовтня 2020, 20:17
читать на русском

Європейський союз погодив персональні санкції проти фізичних осіб та підприємств Російської Федерації за залізничне сполучення з окупованим Кримом. Росія побудувала залізницю на окупований півострів Керченським мостом.

Про це, як повідомляє РБК-Україна, розповів журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

Під санкції потрапили гендиректор "Гранд сервіс експрес" Олександр Ганов та заступник голови "Стройгазмонтаж" Леонід Риженькін Леонід Риженькін, а також компанії "Кримська залізниця", "Перша кримська страхова компанія", Ленпромтранспроект та Дирекція будівництва залізничної лінії Беркакіт-Томмот-Якутськ, - повідомив Рікард Йозвяк.

EU has imposed asset freezes & visa bans on Alexander Ganov & Leonid Ryzhenkin + the companies #Crimea Railway, First Crimean Insurance Company, Lenpromtransproyekt & The Berkakit-Tommot-Yakutsk Railway Line’s Construction Directorate for the Kerch rail bridge #Ukraine #Russia

— Rikard Jozwiak (@RikardJozwiak) October 1, 2020

За словами журналіста, санкції передбачають замороження активів та заборону на отримання віз.

Читайте також

Нагадаємо, 7 березня Росія пустила по Кримському мосту поїзд для сполучення окупованого півострова з Краснодарським краєм РФ. Автомобільний рух по Керченському мосту між Росією і Кримом відкрили в травні 2018 року.

Наприкінці вересня посли країн Європейського Союзу погодили введення санкцій проти Росії за будівництво Керченського мосту.

Раніше Сполучені Штати Америки оголосили про запровадження санкцій проти низки осіб і структур, що пов’язані з близьким до Кремля бізнесменом Євгеном Пригожиним і беруть участь у кампанії щодо посилення російського впливу в Центральноафриканській республіці (ЦАР).

У той же час Росія прийняла рішення про розширення списку представників Європейського Союзу, яким заборонений в'їзд на територію РФ.