Відновила діяльність Крайова рада українців Криму

Її діяльність спрямована, зокрема, на сприяння процесу деокупації Криму
Відновила діяльність Крайова рада українців Криму
Фото: zmina.info
28 Вересня 2020, 16:17
читать на русском

Відновлено діяльність Крайової ради українців Криму, повідомив координатор Таврійської гуманітарної платформи, глава Оргкомітету з благоустрою місця поховання глави Крайової ради українців Криму Павла Горянського Андрій Іванець.

Сьогодні для української громади Криму, яка є другою за розмірами в Криму і, на жаль, сьогодні зазнає дискримінації, певною мірою день історичний, тому що ми поновлюємо інституцію, яка діяла в 1918-1920 рр., - сказав Іванець на пресконференції.

Читайте також

З метою формування наступного складу Крайової ради українців Криму було скликано третій конгрес, сьомий з'їзд українців Криму, зазначається в декларації про відновлення діяльності ради, повідомляє Інтерфакс-Україна.

28 вересня у Києві представники кримського українства оголосили про відновлення діяльності Крайової Ради Українців...

Gepostet von Andriy Ivanets am Montag, 28. September 2020

Андрій Іванець, зокрема, назвав найголовніші цілі, які стоять перед Крайовою радою.

Перше - це правовий захист українців, тобто захист інтересів і окремих українців, і української громадськості. Друге - це адвокація інтересів і пропозицій українців в органах влади та в міжнародних організаціях. Третє - це інформаційно-культурний блок роботи, пов'язаний з роботою в інформаційному просторі. Четверте - це наше сприяння процесу деокупації Криму, - наголосив він.

Читайте також

Згідно з переписом населення 2001 року, в АР Крим проживали 492 тис. українців, у місті Севастополі - понад 80 тис. українців, нагадав координатор Таврійської гуманітарної платформи.

Нагадаємо, 14 листопада 2019 року Третій комітет Генеральної Асамблеї ООН схвалив проект резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна", співавторами якої стали 38 держав.

9 грудня 2019 року Генасамблея ООН прийняла резолюцію "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, Україна, а також частин Чорного та Азовського морів" із закликом до Росії вивести свої війська з окупованого Криму і припинити тимчасову окупацію території України.

1