В Одеській області на кордоні з Молдовою знайшли підпільний трубопровід

Прикордонники з`ясовують, для чого використовували підземну комунікацію
В Одеській області на кордоні  з Молдовою знайшли підпільний трубопровід
Нелегальний трубопровід (Фото: Держприкордонслужба)
7 Грудня 2020, 01:00
читать на русском

Прикордонники Білгород-Дністровського загону виявили на ділянці українсько-молдовського кордону підпільний трубопровід, який міг використовуватися для протиправної діяльності.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

Військовослужбовці Білгород-Дністровського загону в Одеській області виявили підпільний пластиковий трубопровід. Комунікація була прокладена від закинутої споруди на території України у бік кордону з Молдовою на напрямку Серпневе (Україна) – Басарабяска (Молдова).

Шланг діаметром 30 мм був закопаний під землею на глибині майже одного метра. Правоохоронці демонтували близько 30 метрів шлангу до українсько-молдовського кордону.

Практика виявлення схожих трубопроводів свідчить про те, що їх використовують, зазвичай, для перекачування спирту. Проте, прикордонники встановили, що жодних характерних запахів, у тому числі спирту, з труби відчутно не було.

Читайте також

Чи міг виявлений трубопровід використовуватися у протиправних цілях, наразі з’ясовують правоохоронці.

Про знахідку охоронці кордону повідомили відповідні правоохоронні органи, а також молдовських колег.

Нагадаємо, 4 грудня у пункті пропуску "Бориспіль" прикордонники не пустили до України громадянина Німеччини, у якого була георгіївська стрічка. Зазначається, що у німця на наплічнику була пов'язана георгіївська стрічка, публічне використання якої заборонене українським законодавством. Чоловік повідомив, що стрічку він отримав у подарунок від друга-росіянина.

1