Прокуратура обшукала "Київтеплоенерго" через розкрадання бюджетних коштів

Обшуки проводились з метою відшукання первинних фінансових документів та фіксації відомостей
21 Травня, 10:42 259

Святошинська окружна прокуратура міста Києва спільно з ДФС м. Києві провела обшуки у службових приміщеннях комунального підприємства "Київтеплоенерго" та в офісних приміщеннях підрядних підприємств через розкрадання бюджетних коштів.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Обшуки відбулись в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом заволодіння бюджетними коштами при виконанні будівельно-монтажних робіт.

Слідство з'ясувало, що приватне товариство упродовж 2019 – 2020 років на замовлення КП "Київтеплоенерго" здійснювало роботи по реконструкції теплових мереж, капітального ремонту аварійних ділянок теплових мереж по об’єктах і житлових будинках міста Києва на загальну суму 260 млн грн.

При цьому, вказана підрядна організація виконала вказані роботи не в повному обсязі та із завищенням вартості робіт та матеріалів. Крім того, при цьому здійснювалось оформлення виконання субпідрядних робіт та постачання товарів від підприємств з ознаками фіктивності, - йдеться у повідомленні.

На підставі ухвали суду було проведено низку обшуків з метою відшукання первинних фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 5 ст. 191 КК України.

КП "Київтеплоенерго" засноване на комунальній власності територіальної громади міста Києва і підпорядковуються виконавчому органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Нагадаємо, що 20 травня 2021 року в приміщенні Департаменті житлово-комунальної інфраструктури триває обшук ДБР. Хочуть знайти табелі робочого часу, відомості нарахування і виплати зарплати і надбавок за 2018-2020 роки.

Детальніше про обшуки на комунальних підприємствах КМДА читайте в нашому матеріалі: Хвиля обшуків у Київській мерії та комунальних підприємствах не вщухає - чому "трусять".

Читайте також