Кличко: масові обшуки – спецоперація проти мене особисто

Мер Києва прокоментував масові обшуки на комунальних підприємствах
Кличко: масові обшуки – спецоперація проти мене особисто
Віталій Кличко (фото: УНІАН)
14 Травня 2021, 13:19
читать на русском

Масові обшуки на комунальних підприємствах Києва прокоментував столичний мер Віталій Кличко.

Столичний очільник назвав слідчі дії "спецоперацією" проти нього особисто.

Останніх кілька днів відбувається атака на столичну владу, спрямована проти мене особисто. Десятки обшуків на ключових комунальних підприємствах та в департаментах міської адміністрації, вдома у їх керівників. І все це подається під виглядом боротьби з корупцією... Маніпулюють інформацією, лунає відверта брехня, - сказав він.

Читайте також

Так, за словами мера Києва, з 2015 року Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА здійснив 385 перевірок. І передав матеріали за 316 об’єктами аудиту. На сьогодні за цими матеріалами зареєстровано 168 кримінальних проваджень або матеріали долучені до порушених раніше кримінальних справ. За всіма кримінальними провадженнями правоохоронці підготували 52 повідомлення про підозру. За 27 передали обвинувальні акти до суду.

Із тих, нібито "гучних", справ, про які сьогодні заявляють, частина стосуються підрядників. Говорять, що ті не сплатили податки. Підкреслю: міські підприємства податки сплатили - які питання до міста. По деяких справах місто передало матеріали 2 роки тому, - зазначив мер.

Скажу одне: це – брудна політична боротьба і спроба закрутити гайки місцевому самоврядуванню. Пройде цей номер в Києві – в інших містах тим більше. Тому, я вважаю, що ті, хто спланував цю атаку, повинні повернутися в законне річище. І припинити дестабілізацію ситуації в столиці. Нам потрібно працювати, втілювати заплановані проєкти, зміни в Києві, а не влаштовувати шоу, - додав Кличко.

Нагадаємо, з 11 по 13 травня прокуратура Києва повідомила про обшуки в "Київзеленбуді", в КП "Спецжитлофонд", у "Київавтодорі", в Київському інституті земельних відносин, у "Київміськсвітлі". Також обшуки провели у службових приміщеннях комунального підприємства по ремонту і утриманню мостів і шляхів м. Києва "Київавтошляхміст" та в офісних приміщеннях підрядних підприємств. 13 травня силовики обшукали "Київпастранс" та столичний метрополітен.

У Департаменті соцполітики КМДА правоохоронці провели обшуки через розкрадання 13,5 млн гривень на закупівлі медичних виробів.

Тим часом мер Києва (досьє Віталія Кличка) назвав обшуки на комунальних підприємствах тиском на столичну владу і придушенням місцевого самоврядування.