У "Київавтошляхміст" проводять обшуки

Підприємство ухилялось від сплати податків
У "Київавтошляхміст" проводять обшуки
«Київавтошляхміст» фото: прокуратура
13 Травня 2021, 20:25
читать на русском

Київська міська прокуратура провела обшуки у службових приміщеннях комунального підприємства по ремонту і утриманню мостів і шляхів м. Києва "Київавтошляхміст" та в офісних приміщеннях підрядних підприємств.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури в Telegram.

Зазначається, що слідчі дії проводять у межах кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків під час проведення робіт з реконструкції та ремонту мостів на суму понад 20 млн гривень.

Згідно з матеріалами слідства, два приватних товариства упродовж 2019-2020 років на замовлення КП "Київавтошляхміст" здійснювали роботи з будівництва та реконструкції мостів у Києві, в тому числі мостів на перетині проспекту Повітрофлотського та проспекту Перемоги та Індустріального мосту.

При цьому вказані підрядні організації, діючи у змові з службовими особами КП, зазначали у фінансовій документації реквізити підприємств із ознаками фіктивності, залучених нібито для виконання субпідрядних робіт, що дозволяло ухилятися від сплати податків у особливо великих розмірах, - йдеться у повідомленні.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів, які призвели до фактичного ненадходження до бюджетів або державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах) КК України.

Нагадаємо, що 13 травня державна фіскальна служба України в рамках розслідування у справі про привласнення коштів, виділених на реконструкцію трамвайної лінії в Деснянському районі Києва, обшукала приміщення КП "Київпастранс" і підрядного комерційного підприємства.

Читайте також

1