Київська прокуратура проводить обшуки в "Київзеленбуд"

Комунальне об'єднання ухилялось від сплати податків
Київська прокуратура проводить обшуки в "Київзеленбуд"
Київзеленбуд фото: з відкритих джерел
11 Травня 2021, 19:52
читать на русском

Київська міська прокуратура у Києві проводить обшуки у КО "Київзеленбуд" та в офісних приміщеннях підрядних підприємств в межах кримінального провадження.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури у Telegram.

Зазначається, що підприємство звинувачують в ухиленні від сплати податків під час проведення робіт з реконструкції столичних парків на суму понад 30 млн гривень.

Згідно з матеріалами слідства, ТОВ "Євротехнології Груп", "Будмонтажсервіс 1" та "Промбудмеханізація" діяли у змові зі службовими особами КО "Київзеленбуд". Вони зазначали у фінансовій документації реквізити підприємств з ознаками фіктивності, залучених нібито для виконання субпідрядних робіт, що дозволяло ухилятися від сплати податків у особливо великих розмірах.

11 травня 2021 року на підставі ухвали суду за адресами проживання організаторів схеми, в офісних приміщеннях вказаних підприємств, у тому числі КО "Київзеленбуд", розпочато обшуки з метою відшукання первинних фінансових документів, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Київське комунальне об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста "Київзеленбуд" засноване на комунальній власності територіальної громади міста Києва і підпорядковується Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).