Прокурор Харківщини розказав про розслідування вбивства шестирічної Мирослави

Справа перебуває на розгляді в суді
1 Грудня, 14:36

Справа про вбивство підлітком шестирічної Мирослави Третяк наразі перебуває на розгляді у суді.

Про це повідомив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, пише видання Depo.Харків.

Він розповів, що усі експертизи, які прокуратура вважала необхідними, а їх було 66, вже проведені.

Поліцією допитано 47 свідків, але важливими для доведення вини, на нашу думку, є показання двох із них. Ще 16 свідків заявлено представником потерпілих. На даний час судом допитано шестеро, - додав Фільчаков.

Він нагадав, що обласною прокуратурою відразу після скоєння цього жахливого злочину розпочато досудове розслідування, яке наразі проводиться ТУ ДБР, за фактом можливого невиконання чи неналежного виконання службових обов’язків працівниками поліції.

По закінченню слідства буде вирішено питання про наявність або відсутність у їх діях злочину. Крім того, в рамках цього провадження буде надана оцінка і діям службових осіб інших органів, - каже головний прокурор Харківщини.

Нагадаємо, про зникнення шестирічної Мирослави Третяк увечері 28 липня 2021 року повідомила матір. Вона розказала, що її 6-річна донька близько 18:00 під час прогулянки самовільно пішла з двору будинку, де гуляла із 13-річним сусідським хлопчиком та додому не повернулася.

На пошуки дівчинки були задіяні особовий склад Чугуївського РУП, сусідніх відділів поліції, підрозділи ДСНС, НГУ, група кінологів та громадськість.

У цей же день, 28 липня, близько 23-50, в ході проведення розшукових заходів, у покинутому будинку в смт Старий Салтів поліція виявила тіло малолітньої з ознаками насильницької смерті.

Поліція підозрює у вбивстві 13-річного хлопця, який мешкав по сусідству.

30 липня суд обрав запобіжний захід 13-річному хлопцю, якого підозрюють у вбивстві шестирічної дівчинки.

Читайте також