Рада ухвалила за основу законопроєкт про збільшення витрат на закупівлю кисневих станцій

Головне
Місцеві бюджети отримають субвенції на закупівлю кисневих станцій
Головне
15 Липня, 13:35

Народні депутати прийняли за основу законопроєкт, який пропонує збільшити видатки з державного бюджету на закупівлю кисневих станцій для вітчизняних лікарень, які обслуговують хворих на коронавірус.

Про це йдеться у телеграм-каналі Верховної Ради України.

Проєкт закону №5460 про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на закупівлі, проєктування та встановлення кисневих станцій підтримали 347 народних депутатів.

Як зазначено у пояснювальній записці, законопроєкт пропонує створити нову бюджетну програму, за якою місцеві бюджети будуть отримувати субвенції на закупівлю кисневих станцій.

Законопроєктом пропонується:

  1. збільшити на 800 млн грн доходи загального фонду державного бюджету за кодом бюджетної класифікації 14070000 "Податок на додану вартість з ввезених на митну територію України товарів";
  2. збільшити на 800 млн грн обсяг бюджетних призначень Міністерства охорони здоров’я України за загальним фондом державного бюджету, передбачивши видатки розвитку за двома новими бюджетними програмами.

Нагадаємо, 800 млн грн на закупівлю кисневих станцій Кабмін планував віддати на доплати поліціянтам, як того вимагав ексміністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Читайте також