Аваков "вибив" 800 мільйонів з ковідного фонду на доплати своїм співробітникам – Голос

В уряді вирішили доплатити поліціянтам замість придбання кисневих станцій
Важливо
Аваков "вибив" 800 мільйонів з ковідного фонду на доплати своїм співробітникам – Голос
Арсен Аваков Фото сторінка Arsen Avakov у Фейсбук
9 Червня 2021, 18:28
читать на русском

Кабінет міністрів України вирішив віддати 800 мільйонів гривень з фонду боротьби з коронавірусом на виплати працівникам Міністерства внутрішніх справ.

Відповідне рішення уряд ухвалив на додатковому засіданні 9 червня, пише партія "Голос" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Кабмін таки ухвалив абсурдне рішення та виділив 800 мільйонів з "ковідного фонду" на доплати МВС, замість закупки кисневих станцій для лікарень, - написали представники "Голосу".

Найбільше із цієї суми збираються віддати на доплати Нацполіції – 573 млн грн.

У партії розповіли, що саме 800 мільйонів з ковідного фонду депутати з колегами з профільного комітету охорони здоров’я вже понад місяць намагалися "вибити" з бюджету, щоб встановити кисневі станції для всіх опорних ковідних лікарень України.

Але для уряду витрати на кисень з ковідного фонду – не пріоритетні, а от на доплати поліцейським – як раз те, що треба, - констатували в "Голосі".

Читайте також

Нардепка від "Голосу" Інна Совсун, яка безпосередньо займалася фінансуванням кисневих станцій, на своїй сторінці у соцмережі розповіла, що торік аудит виявив у Міністерстві внутрішніх справ порушень на 26,5 млн грн.

Гроші з "ковідного фонду" так само пішли на доплати в лікарні МВС, де не було пацієнтів з пневмонією чи навіть з підозрою на COVID-19. Працівникам призначили доплати за час перебування у відпустці, на лікарняному, на навчанні. Прикордонники та поліція отримували гроші без підтвердження фактів забезпечення правопорядку в умовах безпосереднього контакту з населенням, - деталізувала Совсун.

Нагадаємо, на початку вересня минулого року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (досьє Арсена Авакова) звернувся з офіційним листом до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля щодо надання додаткових 1,9 млрд грн з COVID-фонду на доплати поліціянтам. Пізніше Кабмін виділив Авакову гроші, які він просив.