Раді пропонують схвалити закон про продаж української землі в інтернеті

Він забезпечить публічність та прозорість аукціонів
5 Лютого, 18:06

Раді пропонують схвалити в другому читанні законопроєкт № 2195 щодо продажу землі через інтернет на електронних аукціонах.

Таке рішення прийняв комітет парламенту з питань аграрної та земельної політики, передає інформаційне управління ВР.

Прийняли рішення рекомендувати парламенту прийняти у другому читанні та в цілому як закон у редакції комітету з подальшим техніко-юридичним доопрацюванням підготовлений до другого читання проект закону №2195, - йдеться в повідомленні.

Читайте також

Документ пропонує продавати земельні ділянки державної і комунальної власності виключно через електронні аукціони в електронній торговій системі в режимі реального часу в інтернеті. Він забезпечить публічність та прозорість аукціонів з продажу та передачі.

За результатами цих торгів буде укладатися договір купівлі-продажу, оренди, суперфіцію, емфітевзису з переможцем, який запропонував найвищу ціну за ділянку.

Нагадаємо, що міністр аграрної політики Роман Лещенко заявив, що референдум щодо продажу землі сільськогосподарського призначення іноземцям проведуть протягом найближчих 3 років.

Лещенко розповів, що нині землі сільськогосподарського призначення зможуть купувати виключно фізичні особи-громадяни України. Рішення про можливість покупки української землі іноземцями ухвалюватимуть на всеукраїнському референдумі, точної дати якого поки немає.