У МінАПК розповіли, коли іноземці зможуть купувати українську землю

Референдум щодо продажу землі іноземцям планують провести у найближчі три роки
Головне
У МінАПК розповіли, коли іноземці зможуть купувати українську землю
Поле (Фото: pexels)
9 Січня 2021, 16:00
читать на русском

Міністр аграрної політики Роман Лещенко заявив, що референдум щодо продажу землі сільськогосподарського призначення іноземцям проведуть протягом найближчих 3 років.

Про це міністр заявив в інтерв'ю польському виданню Rzeczpospolita.

Лещенко розповів, що нині землі сільськогосподарського призначення зможуть купувати виключно фізичні особи-громадяни України. Рішення про можливість покупки української землі іноземцями ухвалюватимуть на всеукраїнському референдумі, точної дати якого поки немає.

Про те, чи зможуть купувати землю іноземці, вирішать на референдумі, який відбудеться в найближчі 3 роки. Тому іноземні інвестори сьогодні зможуть лише як і раніше брати землю в довгострокову оренду, - зазначив міністр.

Читайте також

Нагадаємо, 15 жовтня президента Володимир Зеленський підписав указ про передачу землі сільськогосподарського значення з державної у комунальну власність. Процедуру підписання Зеленський (досьє Володимира Зеленського) здійснив під час візиту в Чернігівську область.

Вже з 26 жовтня новостворені громади отримали землі в комунальну власність і можуть використовувати кошти від землекористування для власного розвитку і добробуту. Загалом місцеве самоврядування отримало у власність понад 2 млн га землі. Водночас закон забороняє продаж земель комунальної власності.

1