Разумков зізнався, що не голосував за Вітренка і пояснив чому - відео

Спікер вважає неправильним поєднувати бізнес і державні посади
29 Січня, 14:51 208

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що не голосував за призначення Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики через його премії.

Про це Разумков розповів під час брифінгу у Верховній Раді України.

Зокрема, відповідаючи на питання щодо позиції стосовно призначення Юрія Вітренка, спікер парламенту заявив, що вона є незмінною: Разумков утримався як під час першого, так і під час другого голосування. Мотивом такого рішення спікера є премії, які отримує Вітренко від свого бізнесу під час "важкої економічної ситуації в країні, коли тарифи б`ють по простим людям".

Коли люди чують, що хтось із чиновників отримує багатомільйонні премії, то вони нас не зрозуміють, - уточнив Разумков (досьє Дмитра Разумкова).

Спікер пояснив, що він вважає неправильним поєднувати бізнес і державні посади, тому "чимось доводиться жертвувати".

Також Разумков заперечив, що впливав на групу депутатів-"слуг", які також не голосували за призначення Вітренка.

Читайте також

Нагадаємо, вчора Верховна Рада України вдруге провалила призначення Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем'єра - міністра енергетики. "За" Вітренка проголосували лише 204 нардепи із мінімально необхідних 226. Забракло для призначення лише 22 голоси.

При першому голосуванні 17 грудня Вітренку у Верховній Раді забракло 40 голосів за призначення першим віцепрем'єром - міністром енергетики України.