У Раді провалили голосування за призначення Вітренка

Нардепи залишили Шмигаля без першого віцепрем`єра
Важливо
У Раді провалили голосування за призначення Вітренка
Юрій Вітренко (Фото: Вікіпедія)
17 Грудня 2020, 14:36
читать на русском

Рада не підтримала призначення Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем`єр-міністра – міністра енергетики.

Про це свідчать результати голосування в сесійній залі парламенту.

За Вітренка проголосувало лише 186 нардепів, з них 153 –"слуги народу".

Перед голосуванням Вітренко у своєму виступі заявив, що в уряд його кликав особисто прем`єр Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) і він не зміг йому відмовити у надскладний для держави час.

Довідка: 44-річний Юрій Вітренко — український економіст та фінансист. Гендиректор інвестиційної компанії "ЕйВайЕй кепітал" (AYA Capital). Директор виконавчий НАК "Нафтогаз України" (2014-2020).

Член Наглядової ради Державного концерну "Укроборонпром" (з жовтня 2019 по січень 2020). Голова Наглядової Ради ПАТ "Укрнафта".

Вітренко – син відомої політкині, лідерки прогресивної соціалістичної партії, нардепки кількох скликань Наталії Вітренко.

Читайте також

Нагадаємо, 14 грудня, керівник партії "Слуга народу", нардеп Олександр Корнієнко повідомив, що цього тижня слід очікувати призначення міністрів освіти та енергетики.

Корнієнко (досьє Олександра Корнієнка) пояснив, що набрав чинності закон, який суттєво обмежив функції виконувачів обов'язків через що заблокована діяльність двох міністерств. Він додав, що призначення можуть відбутися вже на цьому тижні.

1