Верховна Рада призначила міністра аграрної політики та продовольства України

Профільний комітет підтримав подання прем'єр-міністра про призначення Лещенка
Верховна Рада призначила міністра аграрної політики та продовольства України
Роман Лещенко / Facebook
17 Грудня 2020, 10:32
читать на русском

Верховна Рада України призначила Романа Лещенка міністром аграрної політики та продовольства України.

Відповідне рішення ухвалив комітет ВР з питань аграрної та земельної політики на засіданні відбулось засідання 16 грудня.

Зазначається, що на засіданні комітету за дорученням голови Верховної Ради  Дмитра Разумкова (досьє Разумкова) було розглянуто та підтримано подання прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля про призначення Лещенка Романа Миколайовича міністром аграрної політики та продовольства України.

Верховна Рада на сьогоднішньому засіданні теж підтримала його кандидатуру. "За" проголосувало 242 парламентарі.

Довідка. Роман Лещенко народився у 1988 році в селі Нагірна Жашківського району Черкаської області в родині фермерів. Навчався у КНУ ім. Тараса Шевченка на юридичному факультеті.

Від 2007 року працював головним юридичним консультантом холдингу у компанії OSG Group.  У 2013 році зайнявся аграрним консалтингом та заснував "Український аграрний центр".

Читайте також

Від 1 жовтня 2019 року до 10 червня 2020 року був уповноваженим уряду із земельних питань.

Від червня 2020 року став головою Держгеокадастру України.

Нагадаємо, що раніше народна депутатка фракції "Слуга народу" Галина Янченко заявила, що на засіданні фракції 15 грудня розглянули  кадрові питання й обговорили можливість призначення трьох міністрів.

Зокрема, розглянули кандидатури на посади міністрів у справах ветеранів, освіти й енергетики. На посади міністрів енергетики й освіти претендують Юрій Вітренко і Сергій Шкарлет. При цьому Янченко не назвала, хто саме претендує на посаду міністра з питань ветеранів, однак повідомила, що це буде жінка.

Заступник голови комітету Верховної Ради з організації держвлади Олександр Качура заявив, що фракція може розглянути призначення ще двох міністрів на посади аграрної політики та екології.