Комітет ВР не підтримав кандидатуру Шкарлета на посаду міністра освіти

Комітет рекомендував Раді визначитись, чи підтримувати його кандидатуру, чи ні
Комітет ВР не підтримав кандидатуру Шкарлета на посаду міністра освіти
Сергій Шкарлет (фото: УНІАН)
16 Грудня 2020, 18:07
читать на русском

Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатури Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти.

Про це повідомила секретар парламентського комітету, народна депутатка Наталія Піпа на сторінці у Facebook.

За її словами, комітет Верховної Ради з питань освіти рекомендував Верховній Раді завтра визначитися, чи підтримувати кандидатуру Шкарлета на посаду міністра.

Комітет не підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти, - написала Піпа.

Народна депутатка опублікувала результати сьогоднішнього голосування профільного комітету. З 11 осіб, що проголосували, лише п'ятеро підтримали Шкарлета.

Читайте також

Згодом Піпа опублікувала у мережі відео, де розповіла, чому вона проти кандидатури Шкарлета.

Тому що я ЗА розвиток української освіти, а не за її знищення. Я ЗА якісну освіту і якісне майбутнє наших дітей, - написала вона.

Нагадаємо, що раніше народна депутатка фракції "Слуга народу" Галина Янченко заявила, що на засіданні фракції 15 грудня розглянули  кадрові питання й обговорили можливість призначення трьох міністрів.

Зокрема, розглянули кандидатури на посади міністрів у справах ветеранів, освіти й енергетики. На посади міністрів енергетики й освіти претендують Юрій Вітренко і Сергій Шкарлет. При цьому Янченко не назвала, хто саме претендує на посаду міністра з питань ветеранів, однак повідомила, що це буде жінка.

Заступник голови комітету Верховної Ради з організації держвлади Олександр Качура заявив, що фракція може розглянути призначення ще двох міністрів на посади аграрної політики та екології.

Читайте більше у нашому матеріалі: Політичний хамелеон, плагіатор і майже європеєць: усе про скандали міністра Шкарлета