Разумков зізнався, що не голосував за Вітренка і пояснив чому - відео

Спікер вважає неправильним поєднувати бізнес і державні посади
Разумков зізнався, що не голосував за Вітренка і пояснив чому - відео
Дмитро Разумков / Facebook
29 Січня 2021, 14:51
читать на русском

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що не голосував за призначення Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики через його премії.

Про це Разумков розповів під час брифінгу у Верховній Раді України.

Зокрема, відповідаючи на питання щодо позиції стосовно призначення Юрія Вітренка, спікер парламенту заявив, що вона є незмінною: Разумков утримався як під час першого, так і під час другого голосування. Мотивом такого рішення спікера є премії, які отримує Вітренко від свого бізнесу під час "важкої економічної ситуації в країні, коли тарифи б`ють по простим людям".

Коли люди чують, що хтось із чиновників отримує багатомільйонні премії, то вони нас не зрозуміють, - уточнив Разумков (досьє Дмитра Разумкова).

Спікер пояснив, що він вважає неправильним поєднувати бізнес і державні посади, тому "чимось доводиться жертвувати".

Також Разумков заперечив, що впливав на групу депутатів-"слуг", які також не голосували за призначення Вітренка.

Читайте також

Нагадаємо, вчора Верховна Рада України вдруге провалила призначення Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем'єра - міністра енергетики. "За" Вітренка проголосували лише 204 нардепи із мінімально необхідних 226. Забракло для призначення лише 22 голоси.

При першому голосуванні 17 грудня Вітренку у Верховній Раді забракло 40 голосів за призначення першим віцепрем'єром - міністром енергетики України.

1