Рецепти до посту: запечена риба з овочами

Подушка традиційно готується з цибулі, моркви, можна додавати солодкий перець, баклажани, кабачки
28 Лютого, 22:51 373

Запечена риба чудово поєднується з різними овочами. Щоб не робити салат і не готувати їх окремо, варто приготувати рибу, запечену з овочами. Для приготування можна взяти цілу рибу, порізати невеликими шматочками або використовувати тільки філе. Подушка традиційно готується з цибулі, моркви, можна додавати солодкий перець, баклажани, кабачки. Поки риба в духовці запікається, овочі встигнуть добре потушитися і просочитися її ароматом.

Риба з овочами в духовці не вийде сухою, якщо полити її соусом на основі сметани, а зверху присипати твердим сиром. Якщо до риби з овочами додати картоплю, вийде повноцінна страва з гарніром, яка підійде і для свята, і для ситної вечері.

Рибне філе на овочевій подушці

Інгредієнти

  • Овочева суміш (можна взяти заморожені овочі)  - 400 г
  • Рибне філе - 200 г
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Масло - 15 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Сметана, 15 % - 2 ст. л.
  • Тертий сир - 20 г
  • Зелень до свого смаку
  • Сіль та спеції  до свого смаку

Суміш відварити у підсоленій воді 5‒7 хвилин. Рибне філе посолити, посипати борошном і смажити на помірному вогні. На дно форми викласти відварені овочі, а зверху — обсмажені шматочки рибного філе. Збити яйця, додати сметану, посолити і приправити до свого смаку, рівномірно вилити у форму, зверху посипати тертим сиром і запікати 10‒15 хвилин у розігрітій духовій шафі або 5‒7 хвилин у мікрохвильовій печі.

Рибне філе на овочевій подушці з картоплею

Інгредієнти

  • Овочева суміш - 400 г
  • Картопля фрі - 750 г
  • Філе хека, минтая -1 кг
  • Сметана, 15 % - 150 г
  • Майонез - 150 г
  • Яйця - 5 шт.

Заморожену картоплю викласти у форму (краще обрати з високими бортиками), змащену олією. Додати сіль, поперчити. Овочеву суміш проварити у підсоленій воді протягом 5 хвилин чи припустити на сковороді, посолити, викласти на картоплю. Далі покласти підсолене і посипане спеціями філе риби. Приготувати соус: збити яйця, ввести сметану й майонез. Соусом залити філе і поставити запікатися на 40 хвилин за невисокої температури, накривши фольгою. Натерти сир, зняти фольгу, посипати сиром і допікати 10 хвилин.

Риба з овочами, запечена цілою

Інгредієнти

  • Овочева суміш - 400 г
  • Риба ціла -  1 шт. (0,5 кг)
  • Помідор - 1 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Біле вино - 50 мл
  • Сіль, прянощі
  • Зелень
  • Олія

Овочі підсмажити на сковороді на олії, зарум’янювати не потрібно. Викласти у форму. Олію не виливати. Згори посипати двома натертими зубчиками часнику і зеленню.

Рибу почистити, промити, промокнути паперовим рушником. Плавники можна залишити, а по всій довжині зробити надрізи глибиною до 1 см. Рибу добре натерти спеціями і сіллю, розкласти всередині риби дрібні шматочки нарізаного зубчика часнику. Викласти її на овочі, зверху прикрасити дольками помідора і полити олією зі сковороди. Додати у форму вино. Запікати за температури 220 градусів, поки риба не приготується. Протягом часу приготування рибу кілька разів полити рідиною, що утворилася у формі.

Читайте також