Електронний рецепт на ліки: коли він потрібен і як отримати

Запечена риба чудово поєднується з різними овочами. Щоб не робити салат і не готувати їх окремо, варто приготувати рибу, запечену з овочами. Для приготування можна взяти цілу рибу, порізати невеликими шматочками або використовувати тільки філе. Подушка традиційно готується з цибулі, моркви, можна додавати солодкий перець, баклажани, кабачки. Поки риба в духовці запікається, овочі встигнуть добре потушитися і просочитися її ароматом.
Риба з овочами в духовці не вийде сухою, якщо полити її соусом на основі сметани, а зверху присипати твердим сиром. Якщо до риби з овочами додати картоплю, вийде повноцінна страва з гарніром, яка підійде і для свята, і для ситної вечері.
Рибне філе на овочевій подушці
Інгредієнти
- Овочева суміш (можна взяти заморожені овочі) - 400 г
- Рибне філе - 200 г
- Борошно - 2 ст. л.
- Масло - 15 г
- Яйця - 2 шт.
- Сметана, 15 % - 2 ст. л.
- Тертий сир - 20 г
- Зелень до свого смаку
- Сіль та спеції до свого смаку
Суміш відварити у підсоленій воді 5‒7 хвилин. Рибне філе посолити, посипати борошном і смажити на помірному вогні. На дно форми викласти відварені овочі, а зверху — обсмажені шматочки рибного філе. Збити яйця, додати сметану, посолити і приправити до свого смаку, рівномірно вилити у форму, зверху посипати тертим сиром і запікати 10‒15 хвилин у розігрітій духовій шафі або 5‒7 хвилин у мікрохвильовій печі.
Рибне філе на овочевій подушці з картоплею
Інгредієнти
- Овочева суміш - 400 г
- Картопля фрі - 750 г
- Філе хека, минтая -1 кг
- Сметана, 15 % - 150 г
- Майонез - 150 г
- Яйця - 5 шт.
Заморожену картоплю викласти у форму (краще обрати з високими бортиками), змащену олією. Додати сіль, поперчити. Овочеву суміш проварити у підсоленій воді протягом 5 хвилин чи припустити на сковороді, посолити, викласти на картоплю. Далі покласти підсолене і посипане спеціями філе риби. Приготувати соус: збити яйця, ввести сметану й майонез. Соусом залити філе і поставити запікатися на 40 хвилин за невисокої температури, накривши фольгою. Натерти сир, зняти фольгу, посипати сиром і допікати 10 хвилин.
Риба з овочами, запечена цілою
Інгредієнти
- Овочева суміш - 400 г
- Риба ціла - 1 шт. (0,5 кг)
- Помідор - 1 шт.
- Часник - 3 зубчики
- Біле вино - 50 мл
- Сіль, прянощі
- Зелень
- Олія
Овочі підсмажити на сковороді на олії, зарум’янювати не потрібно. Викласти у форму. Олію не виливати. Згори посипати двома натертими зубчиками часнику і зеленню.
Рибу почистити, промити, промокнути паперовим рушником. Плавники можна залишити, а по всій довжині зробити надрізи глибиною до 1 см. Рибу добре натерти спеціями і сіллю, розкласти всередині риби дрібні шматочки нарізаного зубчика часнику. Викласти її на овочі, зверху прикрасити дольками помідора і полити олією зі сковороди. Додати у форму вино. Запікати за температури 220 градусів, поки риба не приготується. Протягом часу приготування рибу кілька разів полити рідиною, що утворилася у формі.
Читайте також