Ростовський суд визнав перебування російських солдатів на Сході України

Важливо
Розкрито інформацію про постачання продовольства російським військовим
Важливо
16 Грудня, 15:40

Суд у Росії розкрив інформацію про постачання продовольства російської армії, розміщеної у самопроголошених сепаратистських республіках на Сході України.

"Радіо Свобода" повідомляє, що у вироку районного суду в Ростові, зазначається, що російським військовим, розміщеним на позиціях сепаратистів, раз на два тижні відправляли 1300 тонн продовольства з Ростовської області. При цьому відомо, що РФ присутність своїх солдатів на Донбасі завжди заперечувала.

Вирок суду Фото: svoboda.org

Зазначається, що вирок Кіровського районного суду у Ростові було винесено у листопаді 2021 року у кримінальній справі про корупцію, і що його текст було опубліковано на сайті суду. Однак після обіду 16 грудня текст вироку із сайту суду просто зник.

Суд визнав винним заступника регіонального керівника з військового харчування місцевої компанії у посередництві при хабарі. Він засуджений до п'яти з половиною років колонії за те, що передав 990 тисяч рублів від начальника керівнику Центру державного санітарно-епідеміологічного нагляду Південного військового округу.

Як сказано у вироку суду, до робочих обов'язків обвинуваченого входило забезпечення запасу продовольства для постачання російським військовослужбовцям на Сході України. Підполковник з Південного військового округу, як наполягав на захисті, зажадав від його начальника 90 тисяч рублів на місяць, щоб не перешкоджати роботі з поставок. Інакше офіцер, як сказано у вироку, "обіцяв зривати постачання на користь військовослужбовців РФ, які перебувають на бойовому чергуванні в "ДНР" та "ЛНР". У тексті вироку повідомляється, що постачання проходили як мінімум у 2018 та 2019 році. Восени 2018 року через затримку відправлення колони санітарним контролем було зіпсовано продовольство на суму близько 30 мільйонів рублів, - пише "Радо Свобода".

Видання повідомляє, що обвинувачений розповів: одна поїздка вантажівки до сепаратистів коштувала постачальникам 65-80 тисяч рублів (майже 30 тисяч гривень). Висока ціна начебто була пов'язана із ризиком для життя водіїв - на кордоні вони здавали документи, знімали з машин номери і прямували українською територією "під охороною приймаючої сторони". Перед відправкою їх перевіряв росіянин у званні майора. Підсудний наполягав, що він військовий, проте суд встановив, що така людина в армії ніколи не служила.

Нагадаємо, у Європейському Союзі заявили, що Росія фактично поглинає окуповані території Донбасу через організацію нелегітимних виборів та масову паспортизацію.

Читайте також