Росія готує танковий прорив на Київ і це буде найважчий день (оновлено)

У Ворзелі можливий захід противника у навколишні населені пункти
25 Лютого, 08:28 1963

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що Росія готує танковий прорив на Київ і що це буде найважчий день.

У своєму Телеграм-каналі Геращенко повідомив, що російські війська мають намір прорватися танковими колонами з боку Іванкова та Чернігова до Києва.

План ворога, прорватися танковими колонами з боку Іванкова та Чернігова до Києва. Російські танки чудово горять при попаданні наших ПТУР - Стугни, Корсарів та подарунків наших союзників NWLAW та Javelin, - зазначив він.

Сухопутні війська ЗСУ повідомляють, що у Ворзелі (Київська область) "можливий захід противника у навколишні населені пункти".

У соцмережах розсилають повідомлення, що "за 15 хв до Києва з Білорусі прибуде ударна група авіації ворога".

У Києві оголошена повітряна тривога, всіх закликають терміново йти до укриття.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що російські військові захопили два автомобілі ЗСУ, переодяглися у форму українських військових і на швидкості рухаються до центру Києва зі сторони Оболоні.

За ними слідує колона російських військових вантажівок.

Вони обов‘язково будуть знешкоджені, - додала вона.

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про військову операцію в Україні. Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні, у тому числі у Києві, Одесі та Харкові. Міноборони Росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідали дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни. Також президент підписав указ про загальну мобілізацію.