Росія переслідує нацгвардійця Марківа - МВС України

Україна не дозволить Росії залучити механізми Інтерполу
23 Грудня, 16:20

В Україні відповіли на російське звинувачення українського нацгвардійця Віталія Марківа у вбивстві, назвавши це переслідуванням.

Про це директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко написав на сторінці у Facebook.

За його словами, це чергове свідчення причетності саме Росії до інформаційно-психологічної операції з кримінально-судового переслідування українця.

Хоча МВС України і не дозволить використовувати для політично мотивованого переслідування механізми INTERPOL HQ, все одно Віталію доведеться не виїжджати поки за кордон, - написав він.

Читайте також

Нагадаємо, що у Слідчому комітеті Росії заочно пред'явили звинувачення нацгвардійцю Віталію Марківу у вбивстві в Україні російського журналіста. Мова йде про Андрія Миронова - громадянина Росії.

За версією російського слідства, Марків 25 травня 2014 року під Слов'янськом (Донецька область) нібито передав командуванню для нанесення артилерійського удару координати російського громадянина, італійського фотокореспондента та французького журналіста.

Слідчий комітет стверджує, що Марків нібито відкрив вогонь з автомата Калашникова, щоб перешкодити журналістам покинути місцевість до артилерійського обстрілу.

У результаті спровокованого Марківим артилерійського удару Миронов і Роккеллі загинули, а Рогуелон отримав поранення, - стверджують російські силовики.