Італійський суд виправдав нацгвардійця Марківа

Віталій Марків повертається в Україну
Головне
Італійський суд виправдав нацгвардійця Марківа
Віталій Марків (Фото: МВС України)
3 Листопада 2020, 21:42
читать на русском

Міланський апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа, знявши з нього усі звинувачення.

Про це повідомили міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та омбудсменка Людмила Денісова.

Міланський апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі нашого Героя, повністю виправдавши його. Справедливість є! – написала Денісова у Телеграм.


Обмудсменка додала, що  Марків повертається з представниками України на Батьківщину і детально описала хід судового засідання.

Марків вільний!!! Величезна перемога України!! – відзначив у соцмережах Аваков (досьє Арсена Авакова).

Як відомо, минулого року суд італійського міста Павія засудив Марківа до 24 років ув`язнення за вбивство на Донбасі італійського фотографа.

Читайте також

Нагадаємо, 15 жовтня в Мілані пройшло третє засідання апеляційного суду, на якому заслухали висновки дослідження щодо розмови Віталія Марківа з співкамерником про загибель італійського репортера. Згідно з новим перекладом розмови Віталія Марківа із співкамерником у липні 2017 року, він не говорив "ми прибрали репортера", а сказав : "у 2014 був убитий італійський репортер, і тепер вину хочуть покласти на мене".

Родина загиблого на Донбасі італійського журналіста Андреа Рокеллі хоче отримати від України велику суму компенсації, а вирок першої інстанції, яким Віталію Марківу дали 24 роки, "не підлягає навіть жодній критиці".

1