Марківа у Росії заочно звинуватили у вбивстві

Нацгвардійцю в Росії загрожує довічне позбавлення волі
Марківа у Росії заочно звинуватили у вбивстві
Віталій Марків (фото: Парламент UA)
23 Грудня 2020, 13:19
читать на русском

У Слідчому комітеті Росії заочно пред'явили звинувачення нацгвардійцю Віталію Марківу у вбивстві в Україні російського журналіста. Мова йде про Андрія Миронова - громадянина Росії.

Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету РФ.

За версією російського слідства, Марків 25 травня 2014 року під Слов'янськом (Донецька область) нібито передав командуванню для нанесення артилерійського удару координати російського громадянина, італійського фотокореспондента та французького журналіста.

Читайте також

Слідчий комітет стверджує, що Марків нібито відкрив вогонь з автомата Калашникова, щоб перешкодити журналістам покинути місцевість до артилерійського обстрілу.

У результаті спровокованого Марківим артилерійського удару Миронов і Роккеллі загинули, а Рогуелон отримав поранення, - стверджують російські силовики.

Слідчий комітет сьогодні виніс постанову про пред'явлення обвинувачення Марківу за статтею - "вбивство двох і більше осіб". І нагадав, що йому загрожує покарання у вигляді  довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, 11 грудня Басманний суд Москви заочно арештував українського нацгвардійця Віталія Марківа, якого нещодавно суд Італії повністю виправдав і відпустив на волю.

Читайте більше в нашому матеріалі: "Повернувся додому після 3,5 років ув'язнення: як зустрічали Віталія Марківа на Батьківщині"