Сальдо могли отруїти: кого підозрюють

Він лежить у токсикологічній реанімації з діагнозом – отруєння невідомою речовиною
7 Серпня, 14:32

Гауляйтера Херсонської області Володимира Сальдо могли отруїти його кухар та покоївка.

Про це повідомила Baza.

Кухаря та покоївку запідозрили у можливому отруєнні Володимира Сальдо. 3 серпня голові військової адміністрації Херсонської області стало погано, у нього почалося помутніння розуму і заніміли кінчики пальців. Все це сталося після того, як він поїв їжу, яку йому приготував новий кухар, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що кухаря перед ймовірним отруєнням привела покоївка, що працювала у Сальдо. Після приймання їжі в нього почалося помутніння розуму та стали німіти пальці. Потім він знепритомнів.

Своєю чергою місцеві лікарі зробили кардіограму та КТ, виключивши інфаркт та інсульт, взяли в нього сечу й кров на аналізи. Сальдо відправили до лікарні ім. Семашка в Сімферополі та ввели в стан медикаментозної коми.

Потім спецбортом доставили до НДІ ім. Скліфосовського у Москві. Зараз він лежить у токсикологічній реанімації з діагнозом – отруєння невідомою речовиною. Чим саме (можливо!) було отруєно Сальдо, покажуть результати аналізів, вони стануть відомі лікарям протягом кількох днів, - йшлося в повідомленні Baza.

Додали, що "заступник" зрадника Кирило Стремоусов заперечує отруєння і медикаментозну кому в Сальдо.

Не було жодних спроб його вбити. Він постійно під охороною перебуває. Володимир Васильович у нормальному стані. Людина у віці. П'ять місяців нон-стоп під кулями та "Градами". Людина просто перевтомилася. Діагноз - втома, - пояснив Стремоусов.

Нагадаємо, 11 червня колишній мер Херсона Володимир Сальдо, якого окупаційна влада призначила так званим "головою військово-цивільної адміністрації Херсонської області", отримав російський паспорт.

У липні радник чинного керівника Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань заявив, що колаборанта Володимира Сальдо отруїли російські ФСБ-шники. 

Поки Сальдо лікуватиметься, його обов'язки виконуватиме "голова уряду Херсонської області" Сєргєй Єлісєєв, який є колишнім співробітником ФСБ.