СБУ затримала російського агента, який здавав позиції ЗСУ на Сумщині (відео)

Чоловік передавав ворогу інформацію про дислокацію, озброєння та переміщення підрозділів ЗСУ
17 Червня, 13:27

Контррозвідка СБУ затримала російського агента, який розвідував позиції ЗСУ на Сумщині, поблизу кордону з росією.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Зазначається, що російський агент спійманий на проведенні розвідувально-підривної діяльності. Під час спецоперації було затримано мешканця Сум, який передавав ворогу інформацію про дислокацію, озброєння та переміщення підрозділів ЗСУ у прикордонних районах.

Слідство з'ясувало, що зрадник був завербований представником російських спецслужб під час повномасштабної агресії рф проти нашої держави. За завданням загарбників, агент здійснював фото- і відеофіксацію розташування оборонних об’єктів та руху української військової техніки.

Одержані матеріали з прив’язкою до місцевості зловмисник переправляв своєму куратору через закриті канали електронного зв’язку.

Під час обшуків правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої з доказами злочинної діяльності.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Досудове слідство триває.

Нагадаємо, що Служба безпеки України затримала агента ФСБ у передмісті Харкова. Ним виявився місцевий мешканець, якого ворожі спецслужби завербували через інтернет. Він здавав позиції українських військових.

Читайте також