СБУ затримала російського агента, який здавав позиції ЗСУ на Сумщині (відео)

Чоловік передавав ворогу інформацію про дислокацію, озброєння та переміщення підрозділів ЗСУ
СБУ затримала російського агента, який здавав позиції ЗСУ на Сумщині (відео)
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
17 Червня 2022, 13:27
читать на русском

Контррозвідка СБУ затримала російського агента, який розвідував позиції ЗСУ на Сумщині, поблизу кордону з росією.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Зазначається, що російський агент спійманий на проведенні розвідувально-підривної діяльності. Під час спецоперації було затримано мешканця Сум, який передавав ворогу інформацію про дислокацію, озброєння та переміщення підрозділів ЗСУ у прикордонних районах.

Слідство з'ясувало, що зрадник був завербований представником російських спецслужб під час повномасштабної агресії рф проти нашої держави. За завданням загарбників, агент здійснював фото- і відеофіксацію розташування оборонних об’єктів та руху української військової техніки.

Одержані матеріали з прив’язкою до місцевості зловмисник переправляв своєму куратору через закриті канали електронного зв’язку.

Під час обшуків правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої з доказами злочинної діяльності.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Досудове слідство триває.

Нагадаємо, що Служба безпеки України затримала агента ФСБ у передмісті Харкова. Ним виявився місцевий мешканець, якого ворожі спецслужби завербували через інтернет. Він здавав позиції українських військових.

Читайте також

1