Інформували окупантів щодо ситуації в Миколаєві: СБУ знешкодила ворожих агентів

До агентури рф входило п'ять місцевих жителів
Інформували окупантів щодо ситуації в Миколаєві: СБУ знешкодила ворожих агентів
Арешт Фото: Mehmet Akif з Pexels
17 Травня 2022, 21:44
читать на русском

СБУ затримали учасників ворожої агентури, які повинні були забезпечити проникнення ДРГ у Миколаїв.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

В ході слідчо-оперативних дій в обласному центрі затримано активних учасників ворожої групи. Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що агентурну групу сформували під кураторством російського генерала. До її складу увійшло п'ять жителів Миколаєва.

Своєю чергою агенти збирали інформацію щодо суспільно-політичної ситуації на Миколаївщині та наслідків ворожих ракетних ударів.

Для отримання секретних відомостей, у тому числі позицій українських підрозділів, зловмисники намагалися "в темну" використовувати діючих військовослужбовців. Тобто випитували в них секретну інформацію нібито у дружній розмові, - пояснили в СБУ.

Додали, що після "успішного" виконання завдань частину агентів повинні були евакуювати до Криму, а чистині надати посади в разі окупації Миколаївщині.

Нагадаємо, Служба безпеки України знешкодила ворожу агентуру, яка збирала розвіддані про оборонні рубежі українських військ і дислокацію літаків ЗСУ.

Читайте також

1