Шахраї пів року прикидалися Ілоном Маском та встигли вкрасти два мільйони доларів

Вони створювали копії сторінки Маска, копіюючи абсолютно все
20 Травня, 04:24 526

У США шахраї пів року прикидалися Ілоном Маском та вкрали два мільйони доларів у криптовалюті.

Про це йдеться у звіті Федеральної торгової комісії США (FTC).

За шість місяців діяльності шахраїв постраждали сім тисяч осіб, у яких вкрали майже 80 тисяч доларів. Вони створювали копії сторінки Маска у Twitter: ставили такий же аватар, копіювали опис.

Шахраї в коментарях людей просили перевести токени на криптогаманець та обіцяли, що за це люди отримують винагороду.

Модератори Twitter намагаються боротися з такими шахраями та постійно відстежують їх. Але нічого поки зробити не можуть, оскільки не завжди можна визначити, хто є шахраєм.

Минулого року такі криптошахраї зламали сторінки у Twitter Барака Обами, Білла Гейтса, Ілона Маска і Джеффа Безоса. Шахраї писали на сторінках, що можуть примножити гроші користувачів.

Все просять, щоб я повернув гроші, і зараз саме час. Ви відправляєте мені одну тисячу доларів, А я повертаю дві тисяч доларів, - такі повідомлення шахраї писали на сторінках відомих людей.

Таким чином шахраї змогли вкрасти 120 млн доларів.

Фото: BBC

Нагадаємо, у березні цього року статки засновника SpaceX Ілона Маска зросли на 25,1 млрд доларів і сумарно становили 174 мільярди доларів.

У квітні Ілон Маск став другою найбагатшою людиною світу за версією журналу Forbes. Тільки за рік його статки збільшилися в шість разів і досягли 151 млрд дол.

Вже у травня винахідник та бізнесмен Ілон Маск опустився на третю сходинку в списку найбагатших людей світу. Його статки зменшилися на 3,16 млрд доларів до 160,6 млрд на тлі падіння акцій Tesla.

Читайте також