Шахраї пів року прикидалися Ілоном Маском та встигли вкрасти два мільйони доларів

Вони створювали копії сторінки Маска, копіюючи абсолютно все
Шахраї пів року прикидалися Ілоном Маском та встигли вкрасти два мільйони доларів
Ілон Маск (фото: Facebook)
20 Травня 2021, 04:24
читать на русском

У США шахраї пів року прикидалися Ілоном Маском та вкрали два мільйони доларів у криптовалюті.

Про це йдеться у звіті Федеральної торгової комісії США (FTC).

За шість місяців діяльності шахраїв постраждали сім тисяч осіб, у яких вкрали майже 80 тисяч доларів. Вони створювали копії сторінки Маска у Twitter: ставили такий же аватар, копіювали опис.

Шахраї в коментарях людей просили перевести токени на криптогаманець та обіцяли, що за це люди отримують винагороду.

Модератори Twitter намагаються боротися з такими шахраями та постійно відстежують їх. Але нічого поки зробити не можуть, оскільки не завжди можна визначити, хто є шахраєм.

Минулого року такі криптошахраї зламали сторінки у Twitter Барака Обами, Білла Гейтса, Ілона Маска і Джеффа Безоса. Шахраї писали на сторінках, що можуть примножити гроші користувачів.

Все просять, щоб я повернув гроші, і зараз саме час. Ви відправляєте мені одну тисячу доларів, А я повертаю дві тисяч доларів, - такі повідомлення шахраї писали на сторінках відомих людей.

Таким чином шахраї змогли вкрасти 120 млн доларів.

Фото: BBC

Нагадаємо, у березні цього року статки засновника SpaceX Ілона Маска зросли на 25,1 млрд доларів і сумарно становили 174 мільярди доларів.

У квітні Ілон Маск став другою найбагатшою людиною світу за версією журналу Forbes. Тільки за рік його статки збільшилися в шість разів і досягли 151 млрд дол.

Вже у травня винахідник та бізнесмен Ілон Маск опустився на третю сходинку в списку найбагатших людей світу. Його статки зменшилися на 3,16 млрд доларів до 160,6 млрд на тлі падіння акцій Tesla.

Читайте також

1