Штам Дельта в Україні: РНБО радить запровадити додаткові обмеження

Головне
У Радбезі закликали владу прискорити вакцинацію населення від ковіду
Головне
25 Червня, 07:18 4590

Рада нацбезпеки та оборони розробила рекомендації для українців та державних установ щодо протидії розповсюдженню штаму коронавірусу "Дельта".

На сайті РНБО опублікували перелік порад, аби уникнути поширення небезпечного штаму ковіду в Україні.

Державні органи мають вжити усіх необхідних заходів до захисту здоров’я громадян та готовності медичної системи до ефективного функціонування, - йдеться у повідомленні.

У РНБО кажуть, що на територію України цей штам може потрапити з таких країн Індія, Великобританія, Португалія та Російська Федерація, а також Польща, Румунія та Словаччина, де спостерігається циркуляція цього штаму.

Загалом, за словами фахівців, нині поширення варіанту "Дельта" коронавірусу SARS-CoV-2 зафіксовано вже у 92 країнах.

У Раді нацбезпеки кажуть, що ситуація, що склалася, зумовлює необхідність запровадження додаткових ефективних протиепідемічних заходів з метою попередження поширення "Дельти" в Україні. Тому в РНБО радять прискорити темпи вакцинації, зробити її більш доступною;  активізувати інформаційно-просвітницьку роботу серед населення щодо необхідності застосування засобів індивідуального захисту, важливості та безпечності імунопрофілактики.

Також, за словами фахівців, важливим є раннє виявлення штаму "Дельта", посилення якісного відстеження контактних осіб, посилення лабораторної складової для виявлення нового штаму та інших різновидів мутацій цього вірусу.

Крім того, в РНБО вважають за необхідне "удосконалити вітчизняні протоколи лікування відповідно до вимог сьогодення та посилити готовність закладів охорони здоров’я надавати медичну допомогу пацієнтам із діагнозом COVID-19 у випадку масової захворюваності".

Важливою також є максимальна імунізація персоналу закладів охорони здоров’я, які надають допомогу таким пацієнтам, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Раді нацбезпеки та оборони повідомили, що індійський штам коронавірусу, або "Дельта", уже зафіксували в Україні. Через це Міністерство закордонних справ України рекомендувало українцям не відвідувати окремі країни через стрімке поширення цього штаму. Йдеться про такі країни, як Індія, Велика Британія, Португалія та Росія.

Читайте також