Штам Дельта в Україні: РНБО радить запровадити додаткові обмеження

У Радбезі закликали владу прискорити вакцинацію населення від ковіду
Головне
Штам Дельта в Україні: РНБО радить запровадити додаткові обмеження
Лабораторія (фото: Unsplash)
25 Червня 2021, 07:18
читать на русском

Рада нацбезпеки та оборони розробила рекомендації для українців та державних установ щодо протидії розповсюдженню штаму коронавірусу "Дельта".

На сайті РНБО опублікували перелік порад, аби уникнути поширення небезпечного штаму ковіду в Україні.

Державні органи мають вжити усіх необхідних заходів до захисту здоров’я громадян та готовності медичної системи до ефективного функціонування, - йдеться у повідомленні.

У РНБО кажуть, що на територію України цей штам може потрапити з таких країн Індія, Великобританія, Португалія та Російська Федерація, а також Польща, Румунія та Словаччина, де спостерігається циркуляція цього штаму.

Загалом, за словами фахівців, нині поширення варіанту "Дельта" коронавірусу SARS-CoV-2 зафіксовано вже у 92 країнах.

У Раді нацбезпеки кажуть, що ситуація, що склалася, зумовлює необхідність запровадження додаткових ефективних протиепідемічних заходів з метою попередження поширення "Дельти" в Україні. Тому в РНБО радять прискорити темпи вакцинації, зробити її більш доступною;  активізувати інформаційно-просвітницьку роботу серед населення щодо необхідності застосування засобів індивідуального захисту, важливості та безпечності імунопрофілактики.

Також, за словами фахівців, важливим є раннє виявлення штаму "Дельта", посилення якісного відстеження контактних осіб, посилення лабораторної складової для виявлення нового штаму та інших різновидів мутацій цього вірусу.

Крім того, в РНБО вважають за необхідне "удосконалити вітчизняні протоколи лікування відповідно до вимог сьогодення та посилити готовність закладів охорони здоров’я надавати медичну допомогу пацієнтам із діагнозом COVID-19 у випадку масової захворюваності".

Важливою також є максимальна імунізація персоналу закладів охорони здоров’я, які надають допомогу таким пацієнтам, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Раді нацбезпеки та оборони повідомили, що індійський штам коронавірусу, або "Дельта", уже зафіксували в Україні. Через це Міністерство закордонних справ України рекомендувало українцям не відвідувати окремі країни через стрімке поширення цього штаму. Йдеться про такі країни, як Індія, Велика Британія, Португалія та Росія.

Читайте також

1