Українців закликали не відвідувати окремі країни через поширення штаму "Дельта": список

Такі дії необхідні для стабілізації COVID-ситуації
Українців закликали не відвідувати окремі країни через поширення штаму "Дельта": список
Коронавірус (фото: Pexels)
23 Червня 2021, 17:56
читать на русском

Міністерство закордонних справ України рекомендувало українцям не відвідувати окремі країни через стрімке поширення нового, агресивнішого штаму коронавірусу SARS-CoV-2 "Дельта" (раніше "індійський штам"). Йдеться про такі країни, як Індія, Велика Британія, Португалія та Росія.

Про це повідомили у пресслужбі МЗС України.

Зазначається, що такі дії необхідні задля захисту здоров’я населення України та забезпечення контролю над епідемічною ситуацією. Тому МЗС України наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до країн, де спостерігається найбільший спалах зазначеного різновиду COVID-19:

  • Індії,
  • Великої Британії,
  • Португалії,
  • Російської Федерації.

Водночас тим громадянам, які наразі перебувають на території зазначених країн, рекомендують чітко дотримуватися протиепідемічних вимог та інструкцій представників компетентних органів країни перебування, невідкладно звертатися до місцевих медичних закладів у разі появи симптомів респіраторного захворювання, а також бути готовими до додаткових карантинних обмежень після прибуття в Україну.

Нагадаємо, що секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов повідомив, що індійський штам коронавірусу, або Дельта, уже зафіксували в Україні.

Читайте також

1