Спецслужби перевірять осіб, яких бойовики ОРДЛО готують до повернення в Україну

Важливо
У ТКГ заявляють, що Медведчук не мав права на переговори з ОРДЛО
Важливо
17 Січня, 18:01

Українські спецслужби проведуть перевірку осіб, яких бойовики так званих "ДНР" та "ЛНР" зважилися повернути на підконтрольну уряду України територію за посередництва очільника партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука.

Про це повідомив радник з інформаційної політики Української делегації для участі в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович на своїй сторінці у Фейсбуці.

Створені Кремлем маріонеткові квазідержавні структури "ЛНДР" вибухнули заявою, згідно з якою, вони в порядку ініціативи повертають нам громадян України, яких вони незаконно утримували: жінки, люди похилого віку, особи з проблемами зі здоров'ям (кількість не називається). Але передаватимуть вони їх... Віктору Медведчуку, - нагадав Арестович.

Він наголосив, що поверненням громадян України з полону ОРДЛО повинні займатися лише уповноважені державні органи.

Читайте також

Спецслужби України проведуть перевірку осіб, яких маріонеткові "органи" готують до "повернення", а пропуск і зустріч цих осіб через лінію розмежування, якщо вони відбудуться, будуть організовані уповноваженими державними органами України, - зазначив Арестович.

За його словами, керівництво Української делегації в ТКГ розглядає повідомлення про "повернення українців Медведчуку" як спробу тиску РФ на українську сторону переговорів, що своєю чергою розглядається як елемент масштабної кампанії тиску на політичне керівництво і народ України.

Це включає, наприклад, ще й інформаційне маніпулювання темою російської вакцини проти COVID-19, яке реалізується через того ж народного депутата України Медведчука, - додав Арестович.

Нагадаємо, 16 січня низка російських ЗМІ повідомила, що окупанти на Донбасі готові передати українській стороні деяких утримуваних у місцях позбавлення волі громадян України за посередництва Медведчука (Віктор Медведчук - досьє).

Голова Української делегації для участі у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вважає, що передача утримуваних громадян України голові партії "Опозиційний блок - За життя" (ОПЗЖ) Віктору Медведчуку є порушенням міжнародних домовленостей.