Справу Труханова щодо недостовірного декларування закрили

Він не задекларував майна на суму 16,3 млн гривень
5 Листопада, 15:49

Вищий антикорупційний суд закрив справу про обвинувачення одеського міського голови Геннадія Труханова у декларуванні недостовірної інформації за 2017 рік, оскільки Конституційний Суд скасував відповідальність за цією статтею.

Засідання ВАКС транслювалося в YouTube.

Клопотання захисника Геннадія Труханова Олександра Лисака - задовольнити частково. Закрити на підставі пункту 4 частини 1 статті 284 КПК України кримінальне провадження за обвинуваченням Геннадія Труханова у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 ККУ, - оголосив рішення суддя.

Читайте також

Нагадаємо, 14 квітня Антикорупційна прокуратура повідомила Труханову (досьє Геннадія Труханова) про підозру за статтею ст.366–1 Кримінального кодексу (декларування недостовірної інформації). За даними слідства, у декларації за 2017 рік він не вказав квартири, паркомісця, автомобіля і корпоративних прав, які належали його цивільній дружині. Загальна вартість незадекларованого майна оцінюється в 16,3 млн гривень.

Це вже друга підозра Трухановому щодо його декларацій. Попередня стосується недостовірного декларування за 2015–2016 роки.

Також на розгляді Апеляційної палати ВАКС перебуває справа про розкрадання 92 млн гривень у період із липня по грудень 2016 року. Схему реалізували під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу "Краян" за свідомо завищеними цінами. Труханов – один із підозрюваних.