США ввели санкції проти російського наукового інституту хімії та механіки через хакерство

Йдеться про програму Triton "розроблену спеціально для ураження систем промислової безпеки"
24 Жовтня, 01:30 778

Офіційний Вашингтон оголосив про введення санкцій проти російського Центрального науково-дослідницького інституту хімії та механіки в Москві через розробку та поширення вірусного програмного забезпечення Triton.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну.

Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США запровадив сьогодні санкції, відповідно до розділу 224 Закону з протидії противникам Америки шляхом санкцій (CAATSA), проти російської державної науково-дослідної установи, пов’язаної з поширенням руйнівного шкідливого програмного забезпечення Triton, - зауважили в американському відомстві.

Як уточнюється, програма Triton, відома також під назвою TRISIS і HatMan, "розроблена спеціально для ураження систем промислової безпеки", які відповідають за безпечне аварійне зупинення промислових процесів на об’єктах критично важливої інфраструктури з метою захисту життя людей.

Російський уряд продовжує займатися небезпечною кібер-активністю, спрямованою проти Сполучених Штатів та наших союзників. Адміністрація США надалі жорстко захищатиме критично важливу інфраструктуру Сполучених Штатів від тих, хто намагається її порушити, - заявив міністр фінансів Стівен Мнучин.

Нагадаємо, що 20 жовтня Державний департамент США розширив обмежувальні заходи щодо проєкту газопроводу "Північний потік-2", з метою не дати завершити його будівництво.

Згідно з документом, обмежувальні заходи будуть застосовуватися і до компаній, які будуть надавати послуги або фінансування "для модернізації або установки обладнання" на кораблі, які можуть бути залучені у проєкті.