Росія відреагувала на нові санкції США проти "Північного потоку-2"

У РФ зазначають, що це нічим не прикрита рейдерська конкуренція з боку Вашингтона
Росія відреагувала на нові санкції США проти "Північного потоку-2"
Північний потік (фото з відкритих джерел)
21 Жовтня 2020, 14:42
читать на русском

У Кремлі назвали рейдерською конкуренцією нові санкції з боку США проти російського газопроводу "Північний потік-2". Такі дії завдають шкоди двостороннім відносинам між Росією і США.

Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

Він назвав недружньою і досить деструктивною лінію Вашингтона стосовно Москви.

В цілому досить недружня і деструктивна лінія з постійного введення різних рестрикцій щодо нас, наших економоператорів, нашої економіки, на жаль, вже стала невід'ємною частиною несправедливої конкуренції, нічим не прикритої рейдерської конкуренції з боку Вашингтона, - сказав Пєсков.

При цьому в РФ не пов'язують санкції проти "Північного потоку-2" і переговори між країнами про Договір щодо подальшого скорочення стратегічних наступальних озброєнь.

Читайте також

Зазначимо, у грудні 2019 року команда очільника Білого дому Дональда Трампа ввела обмеження проти компаній, що беруть участь в реалізації "Північного потоку-2". Саме через це рішення Штатів реалізацію проєкту пригальмували. Білий дім продовжує чинити тиск на компанії Європейського Союзу, які беруть участь в будівництві газопроводу. До прикладу, представники Сенату США зажадали від оператора порту Мукран припинити підтримувати проєкт, пригрозивши фінансовим крахом.

Нагадаємо, що 20 жовтня Державний департамент США розширив обмежувальні заходи щодо проєкту газопроводу "Північний потік-2", з метою не дати завершити його будівництво.

Згідно з документом, обмежувальні заходи будуть застосовуватися і до компаній, які будуть надавати послуги або фінансування "для модернізації або установки обладнання" на кораблі, які можуть бути задіяні в проєкті.

1