Росія та Китай загрожують національній безпеці США - Пентагон

Виклики нацбезпеці США надходять і з інших напрямів, зокрема Північної Кореї та Ірану
Росія та Китай загрожують національній безпеці США - Пентагон
Пентагон (фото: 5Chicago)
21 Жовтня 2020, 09:36
читать на русском

Росія разом із Китаєм є головними стратегічними противниками США, які несуть загрозу національній безпеці держави.

Про це заявив міністр оборони США Марк Еспер під час онлайн-включення, організованого аналітичним центром "Атлантична рада", передає Укрінформ.

Крім того, очільник Пентагону підкреслив, що саме РФ та КНР порушують суверенітет інших країн та намагаються підірвати єдність Західу.

З моменту мого призначення на посаду міністра оборони понад рік тому моїм найголовнішим пріоритетом була реалізація Стратегії національної оборони, яка наголошує, що ми перебуваємо у глобальному протистоянні з нашими найголовнішими противниками – Китаєм і Росією, – наголосив Еспер.

Читайте також

Він зазначив, що виклики національній безпеці США надходять і з інших напрямів, зокрема числі Північної Кореї та Ірану, а також екстремістських організацій. Однак у Вашингтоні продовжують розглядати Москву і Пекін в якості головних загроз.

З одного боку, наші головні противники – Китай та Росія – швидко модернізують свої збройні сили та використовують зростання потужності для того, щоби ігнорувати міжнародне право, порушувати суверенітет менших країн та змінювати баланс сили на власну користь, – сказав міністр оборони США.

З іншого боку, Москва і Пекін використовують економічні важелі на інші країни, додав Еспер.

Мілітаризація Китаєм побережних зон Південнокитайського моря, а також спроби анексії Криму Російською Федерацією та її вторгнення на сході України демонструють нахабні прагнення утиску суверенітету інших держав, а також розхитування супротиву й згуртованості країн та інституцій, критично важливих для безпеки США, в тому числі НАТО, – підсумував він.

Читайте також

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп упевнений, що Америка модернізувала свою ядерну зброю до недосяжного рівня.

За його словами, все це зброя зроблена в США, а Росія і Китай заздрять, адже у них немає такої техніки.

Трамп додав, що американські гіперзвукові ракети "в сім разів швидше" своїх аналогів.