США ввели санкції проти російського наукового інституту хімії та механіки через хакерство

Йдеться про програму Triton "розроблену спеціально для ураження систем промислової безпеки"
США ввели санкції проти російського наукового інституту хімії та механіки через хакерство
Хакер, хакерська атака (фото: Pexels)

Офіційний Вашингтон оголосив про введення санкцій проти російського Центрального науково-дослідницького інституту хімії та механіки в Москві через розробку та поширення вірусного програмного забезпечення Triton.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну.

Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США запровадив сьогодні санкції, відповідно до розділу 224 Закону з протидії противникам Америки шляхом санкцій (CAATSA), проти російської державної науково-дослідної установи, пов’язаної з поширенням руйнівного шкідливого програмного забезпечення Triton, - зауважили в американському відомстві.

Як уточнюється, програма Triton, відома також під назвою TRISIS і HatMan, "розроблена спеціально для ураження систем промислової безпеки", які відповідають за безпечне аварійне зупинення промислових процесів на об’єктах критично важливої інфраструктури з метою захисту життя людей.

Російський уряд продовжує займатися небезпечною кібер-активністю, спрямованою проти Сполучених Штатів та наших союзників. Адміністрація США надалі жорстко захищатиме критично важливу інфраструктуру Сполучених Штатів від тих, хто намагається її порушити, - заявив міністр фінансів Стівен Мнучин.

Нагадаємо, що 20 жовтня Державний департамент США розширив обмежувальні заходи щодо проєкту газопроводу "Північний потік-2", з метою не дати завершити його будівництво.

Згідно з документом, обмежувальні заходи будуть застосовуватися і до компаній, які будуть надавати послуги або фінансування "для модернізації або установки обладнання" на кораблі, які можуть бути залучені у проєкті.

1