Стало відомо, на скільки грошей оштрафували українців з початку дії карантину

Поліція організовує рейдові групи з метою перевірки дотримання карантину
14 Листопада, 20:03 11814

З початку дії карантинних обмежень в Україні поліція склала 50,5 тисяч адміністративних протоколів за порушення обмежень. У результаті суди наклали штрафи на майже 20 мільйонів гривень.

Про це повідомив очільник Національної поліції Ігор Клименко, передає пресслужба Нацполіції.

Загалом від початку дії карантину складено 50,5 тисяч адміністративних протоколів. За результатами їхнього розгляду суди наклали штрафи майже 20 мільйонів гривень, - сказав Клименко.

Зазначається, що за тиждень виявили 536 закладів харчування і дозвілля, які працювали після 22:00.

За його словами, нині працюють близько тисячі рейдових груп правоохоронців і їхня кількість буде збільшена. Ці групи перевірятимуть, чи дотримуються карантину.

Лише від початку тижня перевірено майже 40 тисяч закладів, складено понад 3200 адміністративних протоколів за порушення карантину й розпочато 22 кримінальні провадження, - уточнив очільник Нацполіції.

Читайте також

Нагадаємо, 11 листопада уряд офіційно впровадив карантин вихідного дня.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазини; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

Буде також заборонена робота спортивних залів, фітнесцентрів, басейнів, ТРЦ, магазинів, що не торгують продовольчими товарами тощо.

Голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан заявив, що якщо після введення карантину вихідного дня кількість хворих на коронавірус не зменшиться, тоді можливе введення повного локдауну.

Читайте більше в нашому матеріалі: "Карантин вихідного дня завдасть болючого удару по економіці: прогнози"