Стало відомо, скільки захисників загинуло на Донбасі за другий рік Зеленського

Важливо
З початку року на Донбасі загинуло 49 українських військових
Важливо
24 Грудня, 15:59 3306

З початку 2020 року у бойових діях на Донбасі загинуло майже пів сотні українських військових.

У боях на Сході України за весь 2020 рік загинуло 49 українських бійців ("бойові безповоротні втрати ЗСУ"). Четверо з них загинули вже під час перемир'я. Про це йдеться у відповіді Генштабу ЗСУ на запит BBC News Україна.

Водночас там відзначають суттєве зменшення бойових втрат з початком "повного і всеосяжного припинення вогню" 27 липня.

Читайте також

Поранених за рік ("бойові санітарні втрати ЗСУ"), за даними Генштабу станом на 13 грудня, було 332 бійці. З них за час перемир'я - 15. З 13 грудня на Донбасі поранили ще трьох українських військових.

Таким чином кількість всіх поранених у боях військовослужбовців у 2020 році зросла до 335. А поранених за час перемир'я - до 18.

З введенням у дію режиму припинення вогню інтенсивність обстрілів зменшилася, що вплинуло на зниження втрат серед особового складу ЗСУ, - відзначають у Генштабі.

У Генштабі також повідомили про небойові втрати армії за рік.

Кількість небойових втрат військовослужбовців ЗСУ за період проведення бойових дій під час ООС за 2020 рік становить 70 осіб, з них з 27 липня - 15 осіб, - йдеться у відповіді Генштабу.

До небойових втрат належать смерті військових від хвороб, нещасних випадків, самогубств та інших причин.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю турецькому інформаційному агентству Demirören розповів, чому досі не вдалося припинити війну на Донбасі. Він сказав, що війна може бути завершена в будь-який день: "сьогодні або завтра, або післязавтра". Але для цього необхідно провести повну деокупацію та повернути під контроль України всі тимчасово окуповані території.

12 жовтня в інтерв'ю для британської програми ВВС HARDtalk Зеленський (досьє Зеленського) заявив - якщо йому не вдасться закінчити війну на Донбасі, значить потрібно, щоб "прийшла інша людина", яка здатна це зробити.

Також він заявляв про тривалу тишу на Донбасі: "Якщо не брати до уваги окремі провокаційні обстріли, можна говорити про тривалу тишу, яка встановлена ​​вперше за більш ніж шість років".