Суд надав дозвіл на спецрозслідування щодо колишнього першого заступника Генпрокурора Кузьміна

Головне
Екснардеп від ОПЗЖ Ренат Кузьмін займався пропагандою на користь рф
Головне
9 Вересня, 14:31

За клопотанням Офісу Генерального прокурора суд надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього народного депутата України від забороненої політичної партії ОПЗЖ Рената Кузьміна, підозрюваного у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

За даними слідства, колишній народний обранець напередодні та після повномасштабного вторгнення рф в Україну розміщував у соціальній мережі та мобільному додатку пропагандистські матеріали на шкоду країні.

З березня 2021 по березень 2022 років колишній народний депутат озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соціальних мережах, на власному сайті та Телеграм-каналі інформацію, яка мала пропагандистський характер.

Таким чином він формував у суспільстві антиукраїнський настрій та інформаційно впливав на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, надаючи представникам рф допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Виконувачем обов’язків Генпрокурора підписано повідомлення йому про підозру у державній зраді.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський позбавив громадянства чотирьох народних депутатів України від заборонених в Україні партій. Зокрема, Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача та Рената Кузьміна.

Пізніше нардепа Кузьміна позбавили мандата у Верховній Раді.