Суд надав дозвіл на спецрозслідування щодо колишнього першого заступника Генпрокурора Кузьміна

Екснардеп від ОПЗЖ Ренат Кузьмін займався пропагандою на користь рф
Головне
Суд надав дозвіл на спецрозслідування щодо колишнього першого заступника Генпрокурора Кузьміна
Ренат Кузьмін
9 Вересня 2023, 14:31

За клопотанням Офісу Генерального прокурора суд надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього народного депутата України від забороненої політичної партії ОПЗЖ Рената Кузьміна, підозрюваного у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

За даними слідства, колишній народний обранець напередодні та після повномасштабного вторгнення рф в Україну розміщував у соціальній мережі та мобільному додатку пропагандистські матеріали на шкоду країні.

З березня 2021 по березень 2022 років колишній народний депутат озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соціальних мережах, на власному сайті та Телеграм-каналі інформацію, яка мала пропагандистський характер.

Таким чином він формував у суспільстві антиукраїнський настрій та інформаційно впливав на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, надаючи представникам рф допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Виконувачем обов’язків Генпрокурора підписано повідомлення йому про підозру у державній зраді.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський позбавив громадянства чотирьох народних депутатів України від заборонених в Україні партій. Зокрема, Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача та Рената Кузьміна.

Пізніше нардепа Кузьміна позбавили мандата у Верховній Раді.