Суд Росії заарештував Навального на 30 діб

Навальний буде розміщений під вартою до 15 лютого 2021 року
18 Січня, 16:24 321

Суд у Хімках обрав запобіжний захід прямо у відділі поліції управління МВС російському опозиціонеру Олексію Навальному. Його арештували на 30 діб.

Про це повідомляє адвокат опозиціонера Вадимир Кобзєв на своїй сторінці в Twitter.

Представник Міністерства внутрішніх справ Росії попросив суд арештувати опозиціонера на 30 діб. Суд погодив клопотання.

Олексій Навальний поміщений під варту на 30 діб до 15 лютого 2021 року, - повідомив адвокат.

Читайте також

Тим часом Міністерство закордонних справ України розцінює затримання в РФ російського опозиціонера Олексія Навального як наступ на права людини та придушення свободи слова, передає пресслужба МЗС України.

Затримання та політично мотивоване переслідування політичних і громадських діячів, представників нацменшин, журналістів, яке практикується Кремлем, суперечить міжнародним зобов’язанням Росії, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 17 січня у зоні паспортного контролю міжнародного московського аеропорту "Шереметьєво" російські правоохоронці затримали опозиціонера Олексія Навального.

Російські ЗМІ пишуть, що затримання Навального проводили співробітники управління ФСВП по Москві в рамках кримінальної справи "Ів Роше" (братів Олексія та Олега Навальних визнали винними у крадіжці понад 31 мільйона рублів у компаній "Ів Роше" та "МПК").

Нещодавно опозиційний політик Олексій Навальний, який із серпня перебував в Німеччині на лікуванні через отруєння "Новачком", заявляв, що повертається до Росії попри те, що там йому раніше пригрозили тюремним строком і відкрили проти нього нове кримінальне провадження.

Після того, як Навальний заявив про свій намір повернутися до Росії, ФСПВ повідомила, що планує затримати його, оскільки суд повинен розглянути питання про заміну умовного терміну на реальний через "злісні порушення" режиму умовного ув'язнення.