Українська делегація в ПАРЄ оскаржуватиме дії Росії через арешт Навального

Україна використовуватиме всі можливі інструменти, які передбачає регламент
Українська делегація в ПАРЄ оскаржуватиме дії Росії через арешт Навального
Олексій Навальний (фото: facebook.com/navalny)
18 Січня 2021, 09:39
читать на русском

Глава постійної делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Марія Мезенцева розповіла, що Україна оскаржуватиме повноваження Російської Федерації через затримання російського політика, засновника Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального.

Про це вона написала у Facebook.

Мезенцева (досьє Марії Мезенцевої) зазначила, що українська делегація використовуватиме всі можливі інструменти, які передбачає регламент для подальших кроків щодо обговорень та оскаржень повноважень Росії на основі подій, пов'язаних з отруєнням та затриманням Навального.

За її словами, 19 січня 2021 року планувався виступ та участь Навального в комітеті ПАРЄ з правових питань.

Зважаючи на останні події (його затримання в Москві, подальше перебування в СІЗО, а також призначений суд на 29 січня), навряд чи він зможе взяти участь, - зазначила Мезенцева.

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) у Страсбурзі зобов'язав Росію виплатити Навальному понад 22 тисяч євро.

Читайте також

Нагадаємо, що 17 січня у зоні паспортного контролю міжнародного московського аеропорту "Шереметьєво" російські правоохоронці затримали опозиціонера Олексія Навального.

Російські ЗМІ пишуть, що затримання Навального проводили співробітники управління ФСВП по Москві в рамках кримінальної справи "Ів Роше" (братів Олексія та Олега Навальних визнали винними у крадіжці понад 31 мільйона рублів у компаній "Ів Роше" та "МПК").

Нещодавно опозиційний політик Олексій Навальний, який із серпня перебував в Німеччині на лікуванні через отруєння "Новачком", заявляв, що повертається до Росії попри те, що там йому раніше пригрозили тюремним строком і відкрили проти нього нове кримінальне провадження.

Після того, як Навальний заявив про свій намір повернутися до Росії, ФСПВ повідомила, що планує затримати його, оскільки суд повинен розглянути питання про заміну умовного терміну на реальний через "злісні порушення" режиму умовного ув'язнення.

1