Навального, який прилетів з Берліна до Москви, затримали в Шереметьєво - відео

Опозиціонера затримали в рамках кримінальної справи "Ів Роше"
Навального, який прилетів з Берліна до Москви, затримали в Шереметьєво - відео
Олексій Навальний Фото: інстаграм російського опозиціонера @navalny
17 Січня 2021, 20:46
читать на русском

Російського опозиціонера Олексія Навального, який прилетів з Берліна до Москви, затримали в аеропорту Шереметьєво після проходження паспортного контролю.

Про це у Твіттері повідомила прессекретарка політика Кіра Ярмиш та опублікувала відео затримання.

Олексія забрали співробітники поліції на кордоні. Без пояснення причин. Адвокату не дали пройти з ним, тому що вона секунду назад "пройшла кордон", - написала Ярмиш.

Російські ЗМІ пишуть, що затримання Навального проводили співробітники управління ФСВП по Москві в рамках кримінальної справи "Ів Роше" (братів Олексія та Олега Навальних визнали винними у крадіжці понад 31 мільйона рублів у компаній "Ів Роше" та "МПК").

Згодом пресслужба ФСВП прокоментувала затримання.

17 січня в аеропорту Шереметьєво співробітниками відділу розшуку оперативного управління ФСПВ Росії по Москві був затриманий засуджений до умовного покарання Олексій Навальний, який з 29 грудня 2020 року перебував в розшуку за багаторазові порушення випробувального терміну. Подальшу міру запобіжного заходу Навального визначить суд. До рішення суду він перебуватиме під вартою, - сказали у відомстві агенції ТАСС.

Читайте також

Раніше повідомлялося, що в аеропорту "Внуково", де мав сісти літак з Навальним (приземлення літака у Петербурзі не сталося через начебто проблеми зі злітно-посадковою смугою), було затримано 36 осіб, які приїхали зустрічати політика.

На затриманих соратників опозиціонера складають протоколи через "непокору законній вимозі співробітника поліції".

Нагадаємо, нещодавно опозиційний політик Олексій Навальний, який із серпня перебував в Німеччині на лікуванні через отруєння "Новачком", заявляв, що повертається до Росії попри те, що там йому раніше пригрозили тюремним строком і відкрили проти нього нове кримінальне провадження.

Після того, як Навальний заявив про свій намір повернутися до Росії, ФСВП повідомила, що планує затримати його, оскільки суд повинен розглянути питання про заміну умовного терміну на реальний через "злісні порушення" режиму умовного ув'язнення.

1