ЄС запровадив санкції проти Росії через отруєння Навального

Введені ЄС обмеження передбачають заборону на в'їзд на територію Євросоюзу
ЄС запровадив санкції проти Росії через отруєння Навального
Олексій Навальний з дружиною Юлією (фото: Facebook)
15 Жовтня 2020, 13:28
читать на русском

Європейський Союз запровадив санкції проти Російської Федерації через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального та ввів обмежувальні заходи проти шести людей.

Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

Директор ФСБ Олександр Бортніков, перший заступник голови адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко і ще чотири високопоставлених російських чиновника включені в "чорний список" Євросоюзу.

У санкційний список також включений Державний науково-дослідний інститут органічної хімії і технологій.

Сьогодні Рада ввела обмежувальні заходи проти шести осіб і однієї компанії, причетних до замаху на Олексія Навального, - йдеться в заяві.

Введені ЄС обмеження передбачають заборону на в'їзд на територію Євросоюзу і заморожування будь-яких фінансових активів в європейських банках.

Читайте також

Нагадаємо, що Навальний знепритомнів 20 серпня на борту літака, що летів з Томська в Москву. Після екстреної посадки в Омську опозиціонера госпіталізували. 22 серпня його доставили для лікування в Берлін. 19 діб політик перебував у штучній комі.

Німецький уряд заявив, що Навального отруїли нервово-паралітичною речовиною з групи "Новічок",  від якого він міг померти ще в літаку.

8 жовтня уряди Франції та Німеччини підготували розширення санкцій стосовно Росії через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Країни неодноразово закликали Росію висвітлити обставини цього злочину та тих, хто його скоїв. У цьому контексті МЗС двох країн вважають, що немає іншого правдоподібного пояснення отруєння Навального, крім російської відповідальності та участі. Тому Франція та Німеччина направлять своїм європейським партнерам пропозиції щодо додаткових санкцій.

Країни ЄС також одноголосно підтримали пропозиції Франції і Німеччини щодо розширення санкцій стосовно Росії через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.